Steg in bratovščina na skupnih prehodih

V nedeljo, 29. septembra 2013, smo imeli prehode. Niso bili čisto običajni: tokratno skavtsko leto smo začeli skupaj vsi loški skavti, mladi in odrasli.

Skupne prehode smo imeli sicer vsi loški skavti že lani, ampak lani smo v bratovščini tudi dejansko izvedli klasične prehode oz. sprejem v bratovščino (več o tem si lahko prebereš v članku). Letos pa v bratovščini ni bilo prehodov, smo pa zato priložnost izrabili za skupen začetek skavtskega leta vseh skavtov na lokalni ravni.

Medtem ko so se v stegu dogajali prehodi med vejami, smo v bratovščini izvedli prvi občni zbor. Sliši se kar malo neverjetno, vendar je res: tokrat smo se prvič v treh letih obstoja veprov skupaj "usedli dol" (skoraj) vsi člani Bratovščine loških medvedov, tj. starejši iz veje medvedov in mlajši iz veje prekaljenih (vepri). Kakšnih sklepov nismo sprejeli, je bil pa dober občutek, da smo imeli možnost, da si izmenjamo mnenja in ideje v zvezi z bratovščino kot celoto. Zato upam, da stvar postane redni del našega delovanja.

Po prehodih je sledila skupna maša za vse skavte. Več slik je na voljo na povezavi.

Objavljeno v Objave sl
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.