Spet v šolo, spet med vepre

Septembra se je spet začela šola, VEPR-i pa smo si privoščili daljše počitnice. Oktobra pa smo resno začeli. Za rdečo nit letošnjega leta smo izbrali »DOMOVINO«.Zato smo že na prvem srečanju na zabaven način preverili znanje o naši domovini. 
S pantonimo, mrmranjem pesmi in risanjem smo drug drugemu predstavili znamenite slovenske običaje (npr. ličkanje korzue, šranga, martinovanje, koledovanje), znane pesmi (npr. Zdravljica, Siva pot, Na planincah, Čebelar), slavne Slovence in slovenske simbole (npr. knežji kamen, plebiscit, Celjski grofje, lipa, človeška ribica itn.). In rezultati so pokazali, da odlično poznamo našo Slovenijo. Pa še nasmejali smo se.

Medtem pa so mladi veprčki našli pesek, veje in gozd, kjer so gradili trdnjavo. Da bi jih ponesli v dobre stare čase, ko smo bili veliki vepri še majhni veprčki, smo za zaključek preverili »Al je kaj trden most«. Igra naše mladosti je bila prava uspešnica.

Konec novembra pa smo obnovili znanje prve pomoči. Med VEPR-i imamo tudi zdravnika in njegovo ženo, ki sta nam predstavila osnove prve pomoči, posebno pozornost pa sta namenila prvi pomoči za otroke.Obnovili smo temeljne postopke oživljanja, uporabo avtomatskega defibrilatorja, pomoč ob zadušitvi, postopke za ustavljanje krvavitve, položaj nezavestnega itn. Prvo pomoč smo vadili kar drug na drugem, za »lutke« pa so se pogumno javili tudi mali veprčki. Skavti moramo biti vedno pripravljeni, zato je obnovitev znanja prve pomoči nujna in koristna, čeprav upamo, da bodo naše dogodivščine potekale brez nezgod.

Vse slike s srečanja 5. oktobra 2014 in srečanja 30. novembra 2014.


Objavljeno v Objave sl
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.